Spinaziesaladerolletjes

Plaats hier alleen recepten voor fase 1
tralala
Berichten: 131
Lid geworden op: 20 Feb 2013, 10:26
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 20-02-2013
fase: 1

Spinaziesaladerolletjes

Berichtdoor tralala » 25 Feb 2013, 07:15

Het is geen culinair hoogstandje, maar vond het erg smakelijk.

100 gram verse bladspinazie
150 gram Gormas (bakje van de C1000, is Gorgonzola & Mascarpone)
200 gram Bacon in stukjes uitgebakken
200 gram gerookte zalm

Snij de spinazie fijn en zet het bakje Gormas 10-20 seconden in de magnetron zodat de kaas smeuig en roerbaar is. (let op: er zit een aluminiumrandje om de kaas heen, die moet er af). Snij de bacon fijn en bak dit.
Mix de kaas door de spinazie en de bacon als die wat is afgekoeld.
Leg steeds een plak zalm op een bord en leg daar een flinke hoeveelheid salade op. Rol dit in en zet vast met een prikker.

Erg machtig en bovenstaande is meer dan genoeg voor twee. Je gebruikt ongeveer de helft van de salade voor 200 gram zalm. Het restje is lekker als ontbijt met een gekookt eitje erdoorheen :ja:


edit: het bakje kaas was kleiner

Alex Versteeg
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 Jul 2013, 10:38
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 1 juli 2013
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Haarlem

Re: Spinaziesaladerolletjes

Berichtdoor Alex Versteeg » 16 Jul 2013, 10:16

Dit klinkt erg lekker. Ik lust echter geen gorgonzola. Kan ik in plaats van de Gormas dan mozarella gebruiken?

Vlindertje
Berichten: 2819
Lid geworden op: 17 Apr 2011, 18:40
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Spinaziesaladerolletjes

Berichtdoor Vlindertje » 16 Jul 2013, 13:26

Natuurlijk kun je mozzarella gebruiken, de smaak van het geheel zal dan wel zachter zijn want gorgonzola heeft een uitgesproken smaak. Je zou ook een kuipje smeeskaas kunnen gebruiken,

Monique
Erelid
Berichten: 9673
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 11:14
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: amsterdam

Re: Spinaziesaladerolletjes

Berichtdoor Monique » 16 Jul 2013, 15:45

Mozzarella is een taaiige kaas, ik zou er dan roomkaas voor nemen, naturel of met kruiden (de kruiden van de lidl is met bieslook en erg lekker met zalm)


Terug naar “Inductierecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten