Gehakt met room en champignons

Plaats hier alleen recepten voor fase 1
wester
Berichten: 383
Lid geworden op: 22 Jan 2011, 12:55
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: jan 2011
Land: Nederland
Locatie: Soesterberg

Gehakt met room en champignons

Berichtdoor wester » 29 Sep 2014, 18:28

Vandaag gemaakt en de kinderen willen het nog eens eten, dus ik hoop dat ik alles goed onthouden heb. Voor 2 personen.

300g rundergehakt
50-100g ham of spek (ik had Schwarzwalder schinken in blokjes, maar ik denk dat het niet zo nauw komt)
1 kleingehakte ansjovis of een paar cm ansjovispasta
200 g champignons
1 sjalot, of in de inductie 1/4 ui
klontje boter
100 ml room
handje verse peterselie

Bak de ui en knoflook in de boter tot ze glazig zijn. Voeg de ham en de gesneden champignons toe. Als die bruin zijn, ansjovis erbij, gehakt toevoegen en bruin en rul bakken. Daarna room en peterselie toevoegen en even laten inkoken. Zout naar smaak toevoegen.

Eet smakelijk!

Terug naar “Inductierecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast