kaas craker

Plaats hier alleen recepten voor fase 1
paul
Berichten: 388
Lid geworden op: 28 Mar 2007, 14:57
Locatie: arnhem

kaas craker

Berichtdoor paul » 26 Mar 2007, 13:01

Te gebruiken als vervanger brood of toast.
Rookkaas van appie hein.

Op een vetvrijpapiertje 3a4 min in de magneping, daarna heb je een pracht toastachtig iets.
beleg er op en smullen maar.


breken in 4 stukken en je kunt het als toastje gebruiken

ilie schreef:3-4 min. per stuk??????????????
worden ze hier een beetje zwart van :lol:
misschien per 4 plakkies?

en vooral bij appie iets dunner gesneden vragen met een "velletje"tussen alle plakjes :D

vorigr keer was de rookkaas uitverkocht :?


monique schreef:bij de aldi zijn ze goedkoper en precies de goede dikte , heel lekker met filet americain En idd, met mijn magnetron (800w) is het zo'n 3 a 4 minuten per twee crackers


paul schreef:IK doe de schijf altijd vol dus 4 a 5 plakken per keer.
Die van de lydel had ik ook maar is nooit zo,n suc6.
het beste bevalt mij nog die van APPIE


Hendien schreef:Ik vind de gewone kaschipscrackertjes erg lekker. Ik heb ze nu in een muffinvorm gedaan zodat ze niet zo uitlopen en dun worden. Ze hebben een mooie ronden vorm en zijn goed gelukt


:?

Puntmuts
Berichten: 13269
Lid geworden op: 26 Mar 2007, 11:53
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 14 sept 2004
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Puntdak in Haarlem
Contact:

Berichtdoor Puntmuts » 11 Jul 2007, 10:35

Heb geen pling, maar ik bak nu geraspte kaas in een pan, als een pannenkoek, als het goed gesmolten is dan rol ik hem op en snij het in stukjes.... erg lekker!!!

Afbeelding

Mary
Berichten: 127
Lid geworden op: 28 Mar 2007, 13:47
Locatie: Accra

Berichtdoor Mary » 11 Jul 2007, 16:11

Ziet er lekker uit! Worden die rolletjes uiteindelijk hard of niet? Leuk als borrelhapje!

Puntmuts
Berichten: 13269
Lid geworden op: 26 Mar 2007, 11:53
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 14 sept 2004
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Puntdak in Haarlem
Contact:

Berichtdoor Puntmuts » 11 Jul 2007, 16:26

Mary op wo jul 11, 2007 16:11 schreef:Ziet er lekker uit! Worden die rolletjes uiteindelijk hard of niet? Leuk als borrelhapje!


Yep, ze worden behoorlijk knapperig. (moet je ze niet te dik maken) :eten:

Gerard †
Berichten: 1478
Lid geworden op: 26 Mar 2007, 15:18
Locatie: Leeuwarden

Berichtdoor Gerard † » 11 Jul 2007, 17:09

en niet je tengeltjes verbranden, kan best heet zijn

Peet26
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 Mar 2010, 07:28
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 17-03-2010
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Bussum

Re: kaas craker

Berichtdoor Peet26 » 11 Apr 2010, 19:21

Ik heb het geprobeerd, maar het spetterde binnen 30 seconden m'n magnetron vol, heb ik iets verkeerds gedaan? Ik heb het op bakpapier gelegd en 3 minuten op magnetron gezet.

moon
Berichten: 286
Lid geworden op: 08 Mar 2010, 09:33
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 01-02-2010
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: ridderkerk

Re: kaas craker

Berichtdoor moon » 12 Apr 2010, 15:43

In mijn ping is het maar 1 minuut,wel af laten koelen.

Monique
Erelid
Berichten: 9673
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 11:14
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: amsterdam

Re: kaas craker

Berichtdoor Monique » 12 Apr 2010, 18:08

De ronde plakken rookkaas duren bij mij 3 minuten per twee tegelijk. Dat het spettert door de hele magnetron doet ie bij mij niet, het bubbelt wel. Misschien wat lager vermogen proberen?

Gast

Re: kaas craker

Berichtdoor Gast » 12 Apr 2010, 18:25

Die plakken gaan bij mij anderhalve minuut op 1000 watt en er spettert niks...

Miepje

Ponneke01
Berichten: 19
Lid geworden op: 21 Aug 2010, 09:46
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 3 februari 2011
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Haarlem
Contact:

Re: kaas craker

Berichtdoor Ponneke01 » 26 Aug 2010, 12:39

Heb ze net voor het eerst gemaakt. Rookkaas van de Aldi
2 plakjes op bakpapier, 1 minuut op 900 watt
Lekker maar nog niet echt knapperiger, moet denk ik het roken en sissen maar negeren en ga straks 1,5 minuut proberen.
Ze zijn wel erg verslavend...

Yvonne

xmfx
Berichten: 1003
Lid geworden op: 25 Apr 2010, 22:35
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 24-04-2010
Land: Nederland
fase: 2

Re: kaas craker

Berichtdoor xmfx » 26 Aug 2010, 19:49

Ik laat ze net zolang pruttelen tot het minder wordt.Dat kan nogal schelen hoelang het is. Net als met popcorn,ze zijn klaar als er een paar seconden geen gepof meer is

mara603
Berichten: 136
Lid geworden op: 14 Jul 2010, 13:14
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: juli 2010 met ups en downs
Land: Nederland
fase: 1

Re: kaas craker

Berichtdoor mara603 » 27 Aug 2010, 12:50

weet niet wat jullie vinden maar ik vind dat de rookkaas van de aldi net wat pittiger is dan die van appie
al geprobeerd met filet american smullleeenn echt heerlijk.

draatje
Berichten: 299
Lid geworden op: 11 Jun 2010, 11:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2009
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: schildwolde

Re: kaas craker

Berichtdoor draatje » 29 Aug 2010, 14:05

heb ze geprobeerd maar ik vind ze niet lekker....de smaak is me veel te overheersens, wel jammer!
was wel een makkelijke snack geweest!

Monique
Erelid
Berichten: 9673
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 11:14
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: amsterdam

Re: kaas craker

Berichtdoor Monique » 29 Aug 2010, 14:53

Rookkaas geeft idd een sterke smaak. Oude kaas is heel (te vind ik) pittig maar probeer eens gewone goedkope jonge kaas. Is echt heel lekker.

Choucroute
Berichten: 8303
Lid geworden op: 30 Mar 2007, 19:35
Geslacht: vrouw
Land: Italie
Locatie: Sesona

Re: kaas craker

Berichtdoor Choucroute » 29 Aug 2010, 15:08

Ik vind het met jonge of iets belegen kaas ook veel lekkerder. Hier kan ik bij de Lidl plakken voorverpakte jonge Goudse en Edammer kaas kopen, die plakken zijn zo ook al lekker maar ook als je er dan voor het bakken iets pittigs op strooit.


Terug naar “Inductierecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten