Banketbakkersroom

Lid
Berichten: 71
Lid geworden op: 29 Mei 2007, 16:00

Banketbakkersroom

Berichtdoor Lid » 26 Mar 2007, 15:51

Banketbakkersroom door Heksje

1 vanillestokje
slagroom (zoveel dat als je het met water aanlengt tot een halve liter je een goede "volle" melk krijgt, dit is als vervanger van de melk)
2,5 dl slagroom
3 eidooiers
1 ei
± 12 ml vloeibare zoetstof (of naar smaak)
(60 gr) bloemvervanger (proteinepoeder of atkinsbakmix). In het originele recept werd 60 gram bloem gebruikt. Ik heb zelf het idee dat er van proteinepoeder niet zoveel gebruikt hoeft te worden. Het gaat erom dat het de structuur van pudding krijgt. Hier moet mee ge-experimenteerd worden.

Breng het opengesneden vanillestokje met het roomwater aan de kook. Sla de dooiers met het ei en de zoetstof luchtig en roer de bloemvervanger erdoor. Schenk de hete "melk" al roerend op het dooiermengsel. Giet alles terug in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de vla 3 minuten doorkoken. Doe de vla in een platte schaal en laat het afkoelen. Je kunt er folie overheen doen tegen velvorming. Verwijder het vanillestokje vlak voor gebruik.
Ik hoop dat het een lekker recept is, zo niet dan hoor ik graag wat er gewijzigd moet worden. Als ik het binnenkort zelf een keer maak zal ik laten weten hoe het smaakte!
Heksje

NenaDubois
Moderator
Berichten: 1907
Lid geworden op: 25 Mei 2007, 15:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor NenaDubois » 17 Dec 2010, 15:51

Heeft iemand eigenlijk al eens geprobeerd of dit lukt met proteïnepoeder i.pl.v. met bloem?
Of zou 'Nutriton' misschien een betere vervanger zijn? Of gelatineblaadjes?
Of.... gewoon wat meer eidooier?

Ik zou graag de consistentie van de 'originele' banketbakkersroom verkrijgen om als vulling te kunnen gebruiken.

Choucroute
Berichten: 8303
Lid geworden op: 30 Mar 2007, 19:35
Geslacht: vrouw
Land: Italie
Locatie: Sesona

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Choucroute » 17 Dec 2010, 16:18

De ei dooiers moeten toch binden ?

NenaDubois
Moderator
Berichten: 1907
Lid geworden op: 25 Mei 2007, 15:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor NenaDubois » 17 Dec 2010, 17:40

Ja, maar krijgt men de room met alleen eidooiers wel zo dik dat men hem, bij wijze van spreken, kan 'snijden' zonder dat hij uitloopt?
(zoals bij een tompouce)

Er moet toch een reden zijn waarom men er bij de originele banketbakkersroom ook nog bloem aan toevoegt? Ik vermoed dat dat is omdat eidooiers alleen het nooit stevig genoeg kunnen maken.

Miranda
Erelid
Berichten: 2824
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 15:58
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: Noord-Holland
Contact:

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Miranda » 17 Dec 2010, 17:47

Dat denk ik ook Nena.

Choucroute
Berichten: 8303
Lid geworden op: 30 Mar 2007, 19:35
Geslacht: vrouw
Land: Italie
Locatie: Sesona

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Choucroute » 17 Dec 2010, 17:52

Ik zou dan eerder iets van biobin of johannesbroodpitmeel nemen om extra binding te krijgen.

Monique
Erelid
Berichten: 9673
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 11:14
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: amsterdam

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Monique » 17 Dec 2010, 18:08

Als je géén room bij de dooier doet is het zo hard dat het kruimelt. Gewoon iets minder room dus en eventueel gelatine blaadjes erbij.

NenaDubois
Moderator
Berichten: 1907
Lid geworden op: 25 Mei 2007, 15:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor NenaDubois » 17 Dec 2010, 18:26

Tja... misschien moet ik inderdaad maar eens gaan experimenteren.

Maan
Site Admin
Berichten: 12741
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 10:38
Atkins sinds: januari 2003
fase: 4
Locatie: Cruquius
Contact:

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Maan » 17 Dec 2010, 18:49

wil je je experimenten met ons delen??

NenaDubois
Moderator
Berichten: 1907
Lid geworden op: 25 Mei 2007, 15:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor NenaDubois » 17 Dec 2010, 20:57

Jazeker!
Maar zal ten vroegste iets voor volgende week zijn.

Evy_JD
Berichten: 1314
Lid geworden op: 22 Jun 2009, 17:38
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 24-06-2009 met ups & downs
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Sweetlake City

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Evy_JD » 18 Dec 2010, 09:30

Oohh ik krijg helemaal visioenen voor atkins tompoucen.
Met "croissantjes deeg" (van het forum) boven en onder, ertussen banketbakkers room en erbovenop chocolade spul (van boter en chocolade)

Ik ben stik benieuwd of het werk dan ga ik daarmee experimenteren :D

Miranda
Erelid
Berichten: 2824
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 15:58
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: Noord-Holland
Contact:

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Miranda » 18 Dec 2010, 10:00

:w00t: wij wachten in spanning jouw bevindingen af!

je hebt toch wel tijd om ruim voor de Kerst te experimenteren he? :fl2:

Evy_JD
Berichten: 1314
Lid geworden op: 22 Jun 2009, 17:38
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 24-06-2009 met ups & downs
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Sweetlake City

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Evy_JD » 18 Dec 2010, 10:18

die van Nena of van mij?
Als Nena deze week komt met gelukte room ga ik voor kerst nog atkins tompoucen proberen te fabriceren :tu:

NenaDubois
Moderator
Berichten: 1907
Lid geworden op: 25 Mei 2007, 15:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor NenaDubois » 18 Dec 2010, 14:45

Miranda op 18-12-2010, 10:00:34 schreef::w00t: wij wachten in spanning jouw bevindingen af!

je hebt toch wel tijd om ruim voor de Kerst te experimenteren he? :fl2:

Omdat jullie zo gespannen zitten te wachten op het resultaat van mijn experimenten, ben ik er daarnet al maar aan begonnen!

Mijn eerste poging is jammerlijk mislukt :( - niet snel genoeg van het vuur genomen omdat ik de binding tot het maximum wou brengen en... geschift natuurlijk!!!
Meteen daarna nog maar eens geprobeerd en het resultaat daarvan staat nu af te koelen in de ijskast. De room was in ieder geval al mooi gebonden terwijl hij nog warm was - nu nog afwachten welke consistentie hij heeft als hij afgekoeld is. Dat zou normaal gezien nog wat dikker moeten worden, hé?

De smaak ervan is door mijn man al goedgekeurd, want hij heeft ondertussen die geschifte room helemaal opgesnoept!! :D

Miranda
Erelid
Berichten: 2824
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 15:58
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: Noord-Holland
Contact:

Re: Banketbakkersroom

Berichtdoor Miranda » 18 Dec 2010, 14:50

Toch wel handig he, die mannen :w00t:
Wat fijn dat je al begonnen bent met de experimenten :-D


Terug naar “Desserts”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten