Panna Cotta met mokkasaus

Paddy
Berichten: 107
Lid geworden op: 02 Aug 2010, 10:10
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2005
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Zierikzee

Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Paddy » 02 Aug 2010, 15:30

Pudding:
200 ml slagroom
3 cm vanille stokje
½ dopje natrena
1 blaadje gelatine

Slagroom aan de kook brengen met de natrena en vanillestokje. 15 min op zacht vuur laten trekken. Ondertussen de gelatine weken in ruim koud water.
Vanillestokje uit de slagroom nemen en zaadjes eruit schrapen. (zaadjes in de slagroom)
Uitgeknepen gelatine door de slagroom mengen en het mengsel in 4 kleine schaaltjes gieten.
4 uur laten opstijven in de koelkast

Mokkasaus:
50 ml slagroom
1 koffielepel cacao (ca 5gr)
1 koffielepel instant espresso
Scheut Natrena
Klein dopje vanille essance.

Ingredienten door elkaar roeren. In een hoge mok of glas in de magnetron 20 seconden op 700W (Pas op: kookt over!)
Goed roeren en laten afkoelen.

Voor het serveren:
Puddinkje storten op een schaaltje (misschien even het bakje in heet water houden zodat het puddinkje makkelijk loslaat)
Een DUN straaltje mokkasaus van een lepel over het puddinkje gieten.

Voedingswaarden per portie:
Kcal: 185
Eiwit: 1,9
Koolhydr: 2,6
Vet: 1,9

Ruby1970
Berichten: 213
Lid geworden op: 17 Apr 2010, 09:32
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 19 april 2010
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Ergens in Noord-Brabant

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Ruby1970 » 04 Aug 2010, 09:13

Lekker panna cotta!

Hendien
Berichten: 6782
Lid geworden op: 28 Mar 2007, 13:56

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Hendien » 09 Apr 2011, 16:54

Ik heb hetgemaakt en het was heerlijk

Hendien
Berichten: 6782
Lid geworden op: 28 Mar 2007, 13:56

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Hendien » 18 Aug 2012, 08:49

Deze ga ik maken als toetje voor vandaag

Paddy
Berichten: 107
Lid geworden op: 02 Aug 2010, 10:10
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2005
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Zierikzee

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Paddy » 18 Aug 2012, 10:34

Laat even weten wat je ervan vindt :)

Miranda
Erelid
Berichten: 2824
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 15:58
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: Noord-Holland
Contact:

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Miranda » 18 Aug 2012, 12:25

Dat staat er al boven, Hendien heeft het al eerder gemaakt :wink:
En ik heb het een keer gegeten bij haar en het was echt overheerlijk!!

Elisabeth
Berichten: 1867
Lid geworden op: 14 Dec 2008, 20:48
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 15-12-2008
Locatie: Enschede

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Elisabeth » 18 Aug 2012, 12:34

:D Kun je dit invriezen ? En smaakt het nog na ontdooien ? ( Marjo :fl2:

Miranda
Erelid
Berichten: 2824
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 15:58
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: Noord-Holland
Contact:

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Miranda » 18 Aug 2012, 13:15

Ik denk dat dat de structuur teveel beïnvloedt, persoonlijk zou ik het niet doen. Maar misschien heeft iemand anders hier wel ervaring mee. :-D

NenaDubois
Moderator
Berichten: 1907
Lid geworden op: 25 Mei 2007, 15:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor NenaDubois » 18 Aug 2012, 19:43

Volgens deze site: http://www.debic.nl/Horeca/Voor-de-vakm ... spx?tab=12

•Als u de gemaakte Panna Cotta wilt invriezen zorg er dan voor dat deze eerst volledig gegeleerd is in de koeling. De gelatine moet eerst zijn werk kunnen doen, anders zal deze niet geheel opstijven.

Hendien
Berichten: 6782
Lid geworden op: 28 Mar 2007, 13:56

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Hendien » 19 Aug 2012, 08:48

Paddy op 18-08-2012, 10:34:18 schreef:Laat even weten wat je ervan vindt :)

Iedereen vond het geweldig

Hendien
Berichten: 6782
Lid geworden op: 28 Mar 2007, 13:56

Re: Panna Cotta met mokkasaus

Berichtdoor Hendien » 19 Aug 2012, 08:49

Ik heb er nog 1 over en zal hem invriezen


Terug naar “Desserts”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast