Vlaflip

Paddy
Berichten: 107
Lid geworden op: 02 Aug 2010, 10:10
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2005
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Zierikzee

Vlaflip

Berichtdoor Paddy » 19 Aug 2010, 18:32

Nodig
Handje diepvries frambozen
4 flinke lepels volle kwark
2 dl slagroom
2 ei-gelen
5 cm vanille stokje
Zoetstof

Zet de frambozen 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Roer het frambozensap goed los en zoet naar smaak.

Warm de slagroom met het vanillestokje op zacht vuur ca 5 minuten tegen de kook aan. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en verwijder het stokje. Klop de eigelen los met wat zoetstof. Giet een beetje hete slagroom bij het eigeel. Klop goed los en giet het dan in het pannetje met de hete room. Voorzichtig nu!!! Het mag beslist niet meer koken om schiften te voorkomen. Roer met een houten lepel goed over de bodem en de zijkanten. Als de lepel een voor kan trekken in de vla is de vla goed. Doordat ik een pannetje met een vrij dikke bodem heb kan ik dit vrijwel van het vuur af bereiken; de hitte van de pan is voldoende.

Neem nu 4 kleine glaasjes. Vul met een lepeltje frambozensap daarop een flinke lepel kwark en daarna de vanillevla. Garneer met een framboosje.
Afbeelding

Puntmuts
Berichten: 13269
Lid geworden op: 26 Mar 2007, 11:53
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 14 sept 2004
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Puntdak in Haarlem
Contact:

Re: Vlaflip

Berichtdoor Puntmuts » 19 Aug 2010, 18:44

:trek: :kwijl: :trek: :kwijl: :trek:

Eefje1990
Berichten: 146
Lid geworden op: 19 Mar 2010, 17:30
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 1-01-2010
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Maastricht

Re: Vlaflip

Berichtdoor Eefje1990 » 19 Aug 2010, 19:03

Ooh wat lekker :w00t:
Ik moest de hele dag op mijn vakantiewerk vla flips maken voor de patienten en die vanille vla rook zoo lekker :D

Eefje1990
Berichten: 146
Lid geworden op: 19 Mar 2010, 17:30
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 1-01-2010
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Maastricht

Re: Vlaflip

Berichtdoor Eefje1990 » 19 Sep 2010, 16:48

Ik had alleen de vanille vla gemaakt en het met gelatine laten binden, 3 blaadjes, alleen nu is het een soort pudding geworden. Volgende keer maar 2 blaadjes of 1? Het is wel errug lekker trouwens :D

Paddy
Berichten: 107
Lid geworden op: 02 Aug 2010, 10:10
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2005
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Zierikzee

Re: Vlaflip

Berichtdoor Paddy » 20 Sep 2010, 07:42

Helemaal geen gelatine Eefje. Het eigeel bindt de vla, dus heb je geen "opstijver" meer nodig. Sterker nog, als je iets te lang doorgaat met koken heb je ook zonder gelatine een pudding gekregen. :|

Evy_JD
Berichten: 1314
Lid geworden op: 22 Jun 2009, 17:38
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 24-06-2009 met ups & downs
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Sweetlake City

Re: Vlaflip

Berichtdoor Evy_JD » 17 Okt 2010, 13:38

net gemaakt, ik ben erg benieuwd, bewaar hem voor vanavond :D
De afzonderlijke ingredienten smaakte iig erg lekker!
het duurde bij mij wel een minuut of 5 voordat het echt vla was Eefje.

Evy_JD
Berichten: 1314
Lid geworden op: 22 Jun 2009, 17:38
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 24-06-2009 met ups & downs
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Sweetlake City

Re: Vlaflip

Berichtdoor Evy_JD » 18 Okt 2010, 10:19

het zag er prachtig uit, maar toen ik het 's avonds wilde eten was het helemaal ingedroogd.
Net uit de pan was het precies goed, had ik hem iets minder ver moeten laten inkoken?

Paddy
Berichten: 107
Lid geworden op: 02 Aug 2010, 10:10
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2005
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Zierikzee

Re: Vlaflip

Berichtdoor Paddy » 18 Okt 2010, 17:57

inderdaad!

Het afkoelen maakt de vla dikker. Je moet de vla koken tot je met een houten lepel een voor in de vla kan trekken die niet meteen dichtloopt. Klinkt een beetje cryptisch. Wat ik bedoel ik dat als je met een houten lepel door de vla roert je de bodem van de pan even kan zien. Dan is het genoeg. Door het afkoelen wordt de vla de juiste dikte. Zelf doe ik als ik alleen vla heb een gladpakje over de cups zodat het niet te veel kan uitdrogen in de koelkast.

Evy_JD
Berichten: 1314
Lid geworden op: 22 Jun 2009, 17:38
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 24-06-2009 met ups & downs
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Sweetlake City

Re: Vlaflip

Berichtdoor Evy_JD » 19 Okt 2010, 19:44

ahh dan is dat het, ik heb hem laten inkoken totdat de streep pan zeg maar niet meer verdween..
morgen een nieuwe poging wagen want ondanks dat het ingedroogt was smaakt het heerlijk :D

Miranda
Erelid
Berichten: 2824
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 15:58
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: Noord-Holland
Contact:

Re: Vlaflip

Berichtdoor Miranda » 24 Okt 2010, 10:46

:kwijl: Ik heb de vanillevla gemaakt en vind het een groot succes!! Wat een heerlijke smaak :kwijl:

phormicola
Berichten: 1183
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 17:05
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: okt 5 2010
fase: 4
Contact:

Re: Vlaflip

Berichtdoor phormicola » 24 Okt 2010, 11:14

Oh wat klinkt dat heeeeerlijk! Jammer dat ik nog in fase 1 zit :P

sandyb
Berichten: 107
Lid geworden op: 05 Sep 2010, 12:57
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: augustus 2010
fase: 1

Re: Vlaflip

Berichtdoor sandyb » 24 Okt 2010, 13:31

Bij gebrek aan een vanillestokje ga ik maar eens proberen chocoladevla te maken.Gewoon met een schepje cacao.En dan van de week maar effe een vanillestokje halen.Vreemd,maar vroeger at ik nooit toetjes.Nu ik niet meer de hele dag loop te snoepen,kan ik er echt van genieten.

Monique
Erelid
Berichten: 9673
Lid geworden op: 09 Mar 2007, 11:14
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: amsterdam

Re: Vlaflip

Berichtdoor Monique » 24 Okt 2010, 13:39

Je kunt ook zo'n flesje vanille essence nemen hoor.

jetkadet
Berichten: 108
Lid geworden op: 01 Jun 2010, 21:43

Re: Vlaflip

Berichtdoor jetkadet » 24 Okt 2010, 15:49

Inderdaad krijg je met vanille-essence ook een goed resultaat.
Ik heb het er al een paar keer mee gemaakt en de smaak was lekker.

Paddy
Berichten: 107
Lid geworden op: 02 Aug 2010, 10:10
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2005
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Zierikzee

Re: Vlaflip

Berichtdoor Paddy » 25 Okt 2010, 07:47

Monique schreef:Je kunt ook zo'n flesje vanille essence nemen hoor.


Ben ik het niet helemaal mee eens.. in geval van nood OK, maar met echte vanille is het iets minder bitter en zitten er die lekker donkere pitjes. Maar als de nood aan de man is.

Let er bij het kopen van vanille op dat het stokje een beetje sappig is. Soms zitten ze in een glazen kokertje, dan valt er niet zoveel te controleren, maar soms ook in een zakje. In het laatste geval kun je proberen om hem te buigen. Dat zou redelijk soepel moeten gaan. Een vers stokje, dat buigzaam en sappig is geeft veel meer smaak dan die oude uitgedroogde twijgjes.


Terug naar “Desserts”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten