Roompudding uit piemonte

ramona9024
Berichten: 40
Lid geworden op: 08 Jun 2011, 12:21
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2004
Land: Nederland
Locatie: klarenbeek

Roompudding uit piemonte

Berichtdoor ramona9024 » 21 Sep 2011, 12:58

Roompudding uit piemonte

Ingrediënten voor 4 personen
3 blaadjes gelatine wit (pakje 12 stuks)
2 bekers slagroom (a 250 ml)
10 ml zoetstof
1 /2 druppels vanille essence
400 g rood fruit naar keuze (aardbeien, frambozen
1 eetlepel balsamicoazijn

Vershoudfolie
timbaaltjes

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Breng in een steelpan de helft van de slagroom met zoetstof aan de kook,. Laat 4 minuten zachtjes doorkoken. Knijp de gelatine uit, neem de room van het vuur en los de gelatineblaadjes al roerend op in de hete room. Zet de pan in een bak met koud water en laat het roommengsel afkoelen. Roer af en toe, het mengsel moet dik-vloeibaar worden. Klop de rest van de room met de vanille-essence stijf met een mixer. Spatel het afgekoelde roommengsel er luchtig door. Schep de room in de 4 timbaaltjes (inhoud 150 ml) en laat de puddinkjes afgedekt met vershoudfolie in de koelkast 1-2 uur opstijven. Meng in een schaal het fruit met zoetstof naar smaak en de balsamicoazijn. Laat de fruitsalade 1 uur rusten. Haal de vormpjes uit de koelkast, verwijder de vershoudfolie en maak de rand van de panna cotta met een scherp mesje voorzichtig los van de vormpjes. Keer de vormpjes om op een bord. Schep het rode fruit eromheen.

*Ganna*
Site Admin
Berichten: 4122
Lid geworden op: 30 Aug 2010, 09:04
Geslacht: vrouw

Re: Roompudding uit piemonte

Berichtdoor *Ganna* » 21 Sep 2011, 15:38

:eten:


Terug naar “Desserts”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast